Mantelzorgen
in je praktijk


Vanuit onze eigen rol en invalshoek leveren we de beste hulp aan de zorgvrager. Maar we doen ook steeds vaker een beroep op de mantelzorger; onze aanvullende oren en ogen binnen de thuissituatie. Toch gaat deze onmisbare schakel voor de zorgvrager én voor jou als zorgverlener vaak verborgen achter een dienstbare rol.

(H)erken de mantelzorger

Partners, ouders, kinderen en buren die langdurig zorgen voor een naaste worden vaak niet herkend als mantelzorger. En dé mantelzorger bestaat ook niet. Mensen die onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend persoon uit hun sociale omgeving voelen zich wellicht ook geen mantelzorger. Maar ze komen wel in aanmerking voor mantelzorgondersteuning, zoals de hulp van een mantelzorgmakelaar.

Zorg voor de mantelzorger

Welke vorm van zorgverlening, therapie of sociaal werk je als professional ook levert, ik hoop dat we elkaar pro-actief kunnen vinden vanuit een gedeeld belang om de mantelzorger optimaal te ondersteunen. Als onafhankelijke mantelzorgmakelaar kan ik daarbij helpen. Je kunt mantelzorgers naar mij doorverwijzen, want ik geef specifieke ondersteuning volledig gericht op de zaken waar mantelzorgers mee te maken krijgen.

Bondgenoot

Samen met de mantelzorger breng ik eerst de situatie in kaart. Ik luister, signaleer knelpunten en geef relevante informatie over wet- en regelgeving. Ik kan regeltaken overnemen als dat gewenst is en denk mee over oplossingen op het gebied van zorg, wonen, welzijn en inkomen. Daarbij heeft de mantelzorger altijd de regie. Ik help om de best passende zorg en ondersteuning te regelen en daarmee mantelzorgen te verminderen.

Hiermee kan ik helpen:

Praktische hulp & informatie:

  • Meedenken over geschikte vormen van zorg en ondersteuning.
  • Informatie over mogelijkheden om zorg te organiseren.
  • Contact leggen met betrokken instanties zoals: Zorgkantoren (Wlz), Gemeenten (Wmo, Jeugdwet) en Zorgverzekeraars (Zvw).

Overbelasting voorkomen:

  • Ik regel extra ondersteuning zoals thuiszorg en huishoudelijke hulp.
  • Dagbesteding, logeeropvang of vervangende mantelzorg (respijtzorg).
  • We kijken samen naar de juiste balans tussen werk, zorg en privé.

Regeltaken overnemen:

  • Ik regel zorg, hulpmiddelen, woningaanpassingen en vervoer.
  • Aanvragen van Persoonsgebonden Budget (PGB) en Zorg Indicaties.
  • Formulieren invullen en opstellen van bezwaarschriften.

Vergoeding

De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden mijn hulp.

over vergoedingen

Zullen we onze krachten bundelen?

Of wil je meer weten over mijn werkzaamheden en heb je een vraag over een mantelzorgsituatie in jouw praktijk? Neem vrijblijvend contact met mij op.

contact opnemen
Share by: